Ιστορικό

Ιστορικό

Ο Σύνδεσμος Franchise της Ελλάδος δημιουργήθηκε μέσα από μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1996 με την πρωτοβουλία κάποιων διορατικών και επιφανών επιχειρηματιών, οι οποίοι βλέποντας τη δυνατότητα ανάπτυξης του θεσμού, θεώρησαν ότι χρειαζόταν ένα σώμα το οποίο θα εξέφραζε κοινές απόψεις και ταυτόχρονα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένας μοχλός για την παραπέρα ανάπτυξη του franchising στην Ελλάδα.

 

Με επικεφαλής τον Στέλιο Σταυρίδη, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρο επί σειρά ετών, ο Σύνδεσμος Franchise της Ελλάδος δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και ανέδειξε την ουσιαστική σημασία του franchising για τον σκοπό αυτό.

 

Τα αρχικά 21 μέλη του Συνδέσμου προέρχονταν από διάφορους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας όπως Τράπεζες, Είδη ρουχισμού, Είδη οικιακής χρήσης, Εστίαση, Κατασκευές & Εμπόριο και Τουρισμός.

 

Σήμερα ο Σύνδεσμος αριθμεί πάνω από 30 μέλη και καλύπτει έναν ευρύτατο χώρο οικονομικής δραστηριότητας, με τακτικά του μέλη διακεκριμένες εταιρείες του χώρου και επίσης πολλά συνεργαζόμενα μέλη (δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων) ως επιστημονικούς συνεργάτες.